Ahogy csináljuk Partnerek Referencia Árjegyzék Linkek Fotók Elérhetõség Fórum
 
Köszöntjük Önt a www.kofelverodes.hu Honlapon!

A vállalkozás profilja:
Hosszú távú kapcsolat cégek, magánszemélyek között. Legfontosabb célom a szélvédőn a sérülést megjavítani, csak akkor, ha a javítás gazdaságos. Ez függ a gépjármű márkájától, sérülés mennyiségétől.

 
Vállalkozásunk Budapesten és környékén dolgozik!
Hol történik a javítás? Az Mobil szélvédő javítással dolgozunk.

Akik az autókkal foglalkoznak, nem is gondolják mennyire nagy gondot okoz, ha fölpattan egy kavics a szélvédőre. Ha nincs szakszerűen kezelve a probléma rövidesen a kőfelverődésből repedés lesz, ekkor már csak a szélvédőcsere marad. Az eljárás régóta létezik. Magyarországon az 1990 évek elejétől kezdték el a technológia alkalmazását. A sérült autón van casco, akkor sem érdemes kicserélni a szélvédőt, mert 1 héten belül felcsapódhat a következő kőfelverődés, és lehet elölről kezdeni az egész ceremóniát. Cserélni azért nem érdemes ha javítható az üveg, mert soha nem lesz a kicserélt üveg ugyanott, ahol gyárilag volt. Casco-nál a bonusz elveszik. Az üveg gyártási évjáratszáma megváltozik, eladásnál nehézségeket okoz.

Következőkben leírom a sérülések fajtáit, javítások lehetőségeit fotókkal illusztrálva.
 
A szélvédő dupla ragasztott üveg. Belső színtelen, külső színezett. A kettő üveg között a ragasztó, avagy a biztonsági védőfólia van. Felcsapódik a kavics a szélvédőre nagy csattanás (1.ábra), a kettő üveg között egy levegőbuborék keletkezett. Ennek vannak fajtái: Bikaszem, Csillag alakú, kombinált, stb.
1. ábra 2. ábra 3. ábra
Ha megtörtént a baj, kezdődhet a javítás. Kitakarítom a bemeneti nyílást, gyémánttűvel, vagy speciális fúróval ami lehet gyémánt, vagy cobalt-crom. Felhelyezem a konzolt a szélvédőre, a bemeneti nyílásra illesztem az injektort ami szilikonból van (2.ábra). A bemeneti nyíláson keresztül az injektoron át belepréseljük a methacryilic éster ragasztót köznyelven gyantát (4.ábra). Óvatosan napfénytől védve belepréseljük a ragasztót a levegőbuborékba (5.ábra). A metál fényezést védjük speciális anyaggal, így a munkánk alatt nem karcolódik a kocsi (6.ábra).
4. ábra 5. ábra 6. ábra
A javítások végeredménye függ a felverődés típusától, és idejétől. Nem mindegy, hogy egy 1 napos sérülést kell megjavítani, vagy 1 éves sérülést kell megjavítani. Az időjárás nagyon befolyásolja a sérülés javíthatóságát, ezért ha felpattan a kavics érdemes leragasztani, hogy ne menjen bele szennyeződés a sérülésbe. A piszkot már nem lehet kitakarítani az üvegből, ezért minél előbb kell megcsináltatni. Budapesten Kb. 40-80 foglalkoznak javítással. Benzinkutaknál, bevásárlóközpontok parkolójában, közterületen, műhelyben végzik a javításokat. Anyagilag 2500-5000 Ft között. Műhelyben végzett munka több időt vesz igénybe, A természetes napfény hiánya miatt, mivel azt 12w UW lámpával kell pótolni. A parkolókban, benzinkutaknál végzett munkánál nagyon kell figyelni az uw fény kellő eltakarására. Ez nem lehetetten, de itt lehet elrontani a munkát, mivel ha ez a fázisa a munkának elmarad, idő előtt kikeményedik az acryl, nem tud szétterülni a levegőbuborékban. Azért, hogy ez a típusú hiba ne forduljon elő nélkülözhetetlen a szakszerszámok használata. Ajánlatos megfigyelni a parkolókban végző "kollegának" a szerszámát, mielőtt elkezdené a javítást, mivel rengeteg közöttünk a kontár. Nevesebb cégek, akik szerszámokat javítanak: Duobond (7.ábra), Esprit (8.ábra), Glass mechanix (9.ábra), Aegis (10.ábra)
7. ábra 8. ábra 9. ábra 10. ábra
A Szakértelem is fontos, nem csak a jó szerszám.
Végül pár kép a felcsapódott kőfelverődésről, és a javított kőfelverődésről.
11. ábra (elötte) 12. ábra (utána)
13. ábra (elötte) 14. ábra (utána)
         websas.hu

Utolsó frissítés: 2006.06.12
Az angol levelezést a datvius fordító programmal végzem.        
COPYRIGHT ©
Az oldalakon elhelyezett képek, filmek, egy része saját tulajdon, a lap többi anyaga az Internet szabadon elérhetõ oldalairól származik.
Ha mégis saját anyagot fedez fel és ezt jogilag bizonyítani is tudja, akkor azt azonnal eltávolítjuk az oldalainkról!
WebShop